Udskriv denne side

Opskrifter

OPSKRIFTER

Her er opskriften på retten som både Motivationsgruppen og Madklubben har lavet:

Stuvede kikærter med kylling og spinat

Til 2 personer:

2 små løg ca. 100 gr.

1 gulerødder ca. 100 gr.

1-2 fed hvidløg efter smag – kan udelades

1 laurbærblade

1/2 ds hk. tomater

1 ds. kikærter

100 gr. frisk spinat

150 gr. færdigstegt kylling

2 æg

Salt og peber

Olie til stegning

Fremgangsmåde:

Forberedelse:

Kikærter;

· Åben dåsen/glasset med kikærter – skyl dem og sæt dem til side i en skål.

Grøntsager og bouillon;

· Skær 1 1/2 løg og guleroden i store stykker og kog dem i 0,5 liter vand med salt og laurbærbladet.

· Når grøntsagerne er møre efter ca. 15-20 minutter, hældes de i en si – gem kogevandet til senere.

· Fjern laurbærbladet fra grøntsagerne og blend dem til en fin masse sammen med ca. 15 gr. (en lille håndfuld) af de skyllede kikærter og lidt af kogevandet.

Hårdkogte æg;

· Læg æggene i en gryde med koldt vand der dækker dem, sæt dem over blusset. Når vandet koger, tages de af varmen og står i 12 minutter, inden de køles ned og pilles.

Løg;

· Hak det sidste halve løg og hvidløgene fint.

Tilberedning:

· Opvarm olien i en gryde.

· Tilsæt løg og hvidløg og steg i 3 minutter – løgene skal blive klare – det skal ikke brunes.

· Tilsæt tomaterne og steg i yderlig ca. 4 minutter, så det tykner lidt.

· Skær kyllingen i mundrette stykker og tilsæt til løgnene.

· Tilsæt de skyllede kikærter.

· Tilsæt tilpas meget grøntsags-kogevand til det bliver en ret tyk stuvning.

· Lad gryden simre i ca. 10 minutter.

· Til sæt spinaten og lad den falde sammen.

· Juster med mere kogevand, hvis stuvningen bliver for tyk.

· Smag til med salt og peber.

· Serveres med æggene skåret i kvarter.

 

Opskrift på FISKEFAD - fra maddag d. 27-09-2022

Opskrift til 4 personer - Forberedelsestid 15 minutter, tilberedningstid 30 minutter

INGREDIENSER

100 gr frisk spinat

1 porre

200 gr blomkål

20 cherrytomater

450 gr fersk laks (laksesteaks) sesam og lidt salt

1/2 liter fløde

2 tsk tørret timian, 2 tsk salt og peber

skal og saft fra 1 øko citron

Server med frisk persille og ris

SÅDAN GØR DU

Tønd ovnen på 200 grader varmluft

Rengør grøntsager. Snit porre i fine skiver, skær blomkål ud i mindre stykker og kom spinaten, porre, blomkål og hele cherrytomater i bunden af dit foliefad..

Tag laksen og vend den i sesam og drys med lidt salt. Gentag for hvert stykke og læg det over grøntsagsblandingen.

Bland fløde, timian, salt, peber og citronskal og saft sammen i en skål - hæld blandingen over det  i foliebakken.

Ind i ovnen i 30 minutter. Imens kan du koge ris.

Server med ris og lidt persille på toppen.

Retten blev bedømt til 5 kokkehuer ud af 6 mulige